Restips

Restips är alltid bra att ha, både som inspiration och som hjälp innan och under resan. På Destinavo bjuder vi alltid på spännande restips till platser över hela världen.

Restips kan komma i många former med alltifrån reseguider och reportage till resenyheter och inspirerande artiklar eller listor. Restips är en av våra grundpelare på Destinavo och detta är en av alla delar inom resevärlden som vi brinner för.

Denna artikel ger en bra översikt över vår hemsida och länkar till alla våra olika kategorier med resetips. Vi vill underlätta för dig och göra det enklare att hitta och utforska vår hemsida.

Reseguider

För att göra det enkelt att bläddra och smidigt att hitta det man söker så har vi delat in reseguiderna och länderna i världens kontinenter. Under varje kategori har vi sedan lagt in kontinentens tillhörande länder.

Till exempel: vill man ha information om Italien så klickar man in sig på Europa och vill man ha information om Vietnam, så klickar man in sig på Asien. Enkelt och smidigt!

Reseinspiration

Under denna kategori hittar man många restips i form av listor med fantastiska platser och ställen som man kanske inte alltid hör talas om. Man hittar även längre och inspirerande artiklar och resereportage som inspirerar till att resa och besöka nya platser.

Vet du inte riktigt vart du ska resa nästa gång så är denna kategori utmärkt att få restips ifrån. Eller om du bara vill få lite nya idéer om vart i världen man kan åka. En sak som är värt att komma ihåg är att världen alltid är större än vad man tror och man slutar aldrig att bli överraskad av vår underbara jord som vi lever på.

Här hittar du restips med inspiration som syfte

Resetips

Under denna kategori finner du praktiska resetips. Helt enkelt praktiska saker som kan vara bra inför resan. Några exempel kan vara: hur man hittar billiga flyg, alternativa boende, bra reseappar och mycket mer. Helt enkelt lite mer tekniska och praktiska saker som gör ditt resande enklare och smidigare.

Här hittar du resetips som gör ditt resande bättre och smidigare

Resenyheter

Under denna kategori ger vi dig resetips i form av resenyheter. Det är alltid bra att ha lite koll på vad som händer inom resevärlden. Kanske har en ny flyglinje lanserats nära dig eller så är det något annat kul på gång som kan vara bra att veta.

Här hittar du restips i form av resenyheter

Restips med olika bucketlists

Läs vår serie med olika bucketlists med alltifrån 100 platser att se innan du dör och 100 saker att göra innan du dör till bucketlists som 100 saker att äta innan du dör eller 100 djur att se innan du dör. Dessutom har vi gjort en guide om hur man själv skriver en bra och realistisk bucketlist.

Här hittar du resetips i form av olika bucketlists

Restips innan resan

Innan man reser finns det en del saker man bör tänka på för att allt ska gå smidigt och att resan ska bli så bra som möjligt. Med våra resetips inför resan så är du väl förberedd med alltifrån hur du hittar en bra reseförsäkring till vad som är bäst när det gäller pengar och betalkort. Det finns många saker man kan göra innan och under resan för att allt ska gå smidigt.

Här hittar du alla resetips inför resan för att du ska få ut så mycket som möjligt av din resa

Skriv din egen reseberättelse och dela med dig av dina bästa restips

Även om vårt reseteam har besökt många platser i världen och ständigt åker till nya ställen, så är det aldrig fel med andra resetips. Vi vet nämligen att det alltid är resenärerna som sitter med dem bästa resetipsen och därför har vi gjort det möjligt för alla att bidra till Destinavo med sina egna resetips genom att skriva en egen reseberättelse och skicka in.

Har du själv en reseblogg eller om du jobbar som resejournalist är detta ett utmärkt sätt att stärka ditt personliga varumärken och få nya läsare.

 

Letar du efter specifika resetips? Eller undrar du över något särskilt? Tveka inte på kontakta oss via mail, vi hjälper gärna till och gör alltid vårt bästa för att svara på frågor. Vår mail: info@destinavo.com