Resenärer från Danmark och Norge slipper covid-test vid inresa till Spanien

I flera månader har Spanien krävt att man ska kunna visa upp ett negativt PCR-test i samband med att man anländer till Spanien från de nordiska länderna. Reglerna för resande från Norge och Danmark kommer nu att uppdateras från och med 22 februari tills åtminstone 7 mars.

Spanska hälsomyndigheten har uppdaterat listan över länder. Sverige finns allt jämt med på listan tillsammans med Finland över länder vars resenärer måste visa upp negativt PCR-test.

Men från och med 12:00 midnatt den 22 februari slipper alltså resenärer från både Norge och Danmark att visa upp negativt PCR-test.

Länder som finns med på listan som kräver negativt PCR-test har en kumulativ incidensnivå som är högre än 150 fall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna. Hela listan finns här

Oavsett land behöver man fortsatt fylla i hälsoformuläret via appen SPTH (Spain Travel Health) där man får en QR-kod som scannas i samband med att man anländer till Spanien.

För resenärer som flyger tillbaka till Danmark från Spanien krävs dock ett negativt covid-test som är högst 24 timmar gammalt. I Danmark är även så kallade antigen-tester accepterade. Dessa är både billigare och ger snabbare resultat. 

2 Comments

  1. Johanna
    • Destinavo

Lämna en kommentar