Kantiang Bay

Foto av författare
Redaktionen

Kantiang Bay är en vacker paradisstrand på Koh Lanta i Thailand, som är belägen på den södra delen av ön, cirka 30-40 minuter bort från huvudorten Ban Saladan.

Här väntar vit finkornig sand och kristallklart vatten med turkos färg. Till skillnad från Long Beach så är det färre besökare som hittar hit, även om det på senare år har blivit allt fler som tar sig hit under högsäsong.

Turkost vatten och vit sand på Kantiang Beach
Vit sand och turkost vatten på Kantiang Beach. Foto: Anna Ewa Bieniek/Shutterstock

Kantiang Bay har länge varit lite av en gömd pärla på Koh Lanta. Den som gör sig mödan att komma hit blir belönad med en av Thailands vackraste stränder.

Det är en relativt avskild strand med endast ett fåtal hotell som ligger nära stranden, bland annat Pimalai Resort, som förövrigt är ett av Koh Lantas bästa hotell.

Utsikt över Pimalai Resort. Foto: fokke baarssen / Shutterstock.com

Oavsett om man kommer hit under lågsäsong eller högsäsong är det sällan som det är många besökare på stranden. En dag vid Kantiang Bay bjuder på avkoppling där man kan sola och bada i lugn och ro.

Är man på smekmånad eller reser till Koh Lanta med sin älskade är detta en mycket romantisk plats att åka till, särskilt om man stannar tills solen går ner. Här finns även goda snorklingsmöjligheter, så ta gärna med ett cyklop och upptäck livet under havsytan.

Turkost vatten och vit sand på Kantiang Beach med båtar i bakgrunden.
Turkost vatten och vit sand på Kantiang Beach med båtar i bakgrunden. Foto: Anna Ewa Bieniek/Shutterstock

Ta en lång promenad på stranden och njut av det vackra landskapet som omger Kantiang Bay. Missa inte heller träskulpturen som står på stranden. En kul plats för att ta en minnesvärd semesterbild. Skulpturen är placerad nedanför Why Not Bar.

Träskulptur på stranden. Foto: Alexandre.ROSA / Shutterstock.com

För bästa utsikten över Kantiang Bay så rekommenderar vi att man besöker Phu Pha View Restaurant, som både serverar mat och dryck. Ett enkelt ställe med rimliga priser och en fantastisk utsikt över stranden.

Vy över Kantiang Bay.
Vy över Kantiang Bay. Foto: fokke baarssen/shutterstock

Hitta hit

Kantiang Bay ligger mellan Nui Beach och Khlong Chak Beach på den västra sidan av södra Koh Lanta. Från Saladan och Long Beach är det bara att följa vägen som leder söderut mot fyren och Mu Ko Lanta National Park på den södra udden av ön.

Det går även att åka hit med båt, men för att ta sig hit på egen hand är det enklast att hyra en moped.

Vy över Kantiang Bay
Vy över Ba Kantiang Bay. Foto: Alexandre.ROSA/Shutterstock

Solnedgång vid Kantiang Bay

När solen går ner är detta en magiskt plats att vara på. Det är inte många turister kvar vid denna tid på dagen och många gånger blir det som att man har hela stranden för sig själv, när man får bevittna detta dagliga spektakel där solen går ner bortom horisonten.

Solnedgång vid Kantiang Bay
Solnedgång vid Kantiang Bay på Koh Lanta i Thailand. Foto: fokke baarssen/Shutterstock

Här sitter man stillsamt och bara njuter av tillvaron. Ha gärna med något gott att dricka och äta. Sedan är det bara att blicka ut över horisonten och invänta solens nedgång vid Kantiang Bay.

Man kan även titta på solnedgången från Why not Bar och Aqua Bar, som ligger på stranden.

Solnedgång Kantiang Bay
Solen som går ner vid Kantiang Bay på Koh Lanta. Foto: Yurii Vasyliev/Shutterstock

Lämna en kommentar