Vi vet att det är resenären som har de bästa tipsen. Därför vill vi gärna att du delar med dig av dina bästa upplevelser och tips. Tänk efter själv vad du skulle vilja veta om ett ställe. Det är viktigt att det finns med bra och nyttiga tips i din reseberättelse. Tanken är att det ska vara en personlig reseguide och ge inspiration åt andra samtidigt som du själv får möjlighet att dela med dig av dina upplevelser och tips.

För att göra det enkelt för dig har vi tagit fram några riktlinjer och exempel du kan följa när du skriver din reseberättelse.

Inledning

Skriv en inledning om resmålet, vart ligger det? vad är det som är intressant med resmålet? Har du varit där mer än en gång? Berätta lite om vad som är bra och varför du gillar stället. Beskriv allt så levande som möjligt.

Beskriv destinationen

Använd dina sinnen och beskriv resmålet ur ett personligt perspektiv. Vi vill gärna att du har med minst fem (gärna fler) av dessa rubriker i din reseberättelse:

 • Sevärdheter – Vilka platser får man inte missa?
 • Shopping – Finns det någon bra shopping? annars kan du skippa denna.
 • Ta sig runt – Hur tar man sig runt? buss, taxi, hyrbil, metro eller tåg?
 • Bra att veta – Flygtid, tidsskillnad, går vattnet att dricka? prisnivåer, valuta, el – behövs adapter?
 • Mat & Dryck – Finns det några inhemska maträtter eller drycker man inte får missa?
 • Restauranger – Vet du någon mysig restaurang? Ta gärna med några bra restauranger.
 • Boende – Vart ska man bo? Är det viktigt att bo centralt? Vet du något bra hotell?
 • Klimat – Är det fuktigt, varmt, soligt, kallt, torrt eller något annat?
 • Utflykter – Finns det några utflykter man bör göra?
 • Aktiviteter – Vad kan man göra? t.ex. kitesurfing, vandring, fiske, dyka, snorkla etc
 • Mobil & Wifi – Är täckningen bra? Finns wifi tillgängligt?
 • Stränder – Finns här några fina stränder?
 • Säkerhet – Är det säkert att gå runt här? Är ficktjuvar vanligt?
 • Resa hit – Åker man hit på charter eller är det billigare att boka flyg och hotell separat?

Tänk på att skriva enkelt och kortfattat, ”less is more” är ett bra uttryck att gå efter, så länge du känner att du har fått med det viktiga och det du själv skulle vilja veta innan du åker till ett ställe.

Och återigen, skriv levande och använd dina sinnen under varje rubrik. Då blir det roligare, enklare och mer inspirerande för andra att läsa din reseberättelse.

Avsluta med dina bästa tips

Avsluta med dina bästa tips om resmålet. Sikta på att skriva fem meningar per tips. Glöm inte praktiskt information, som var det ligger, hur man tar sig dit eller om du vet någon rolig kuriosa kring stället.

Bifoga bilder

Det är viktigt med bra bilder. Bifoga några bilder som passar till reseberättelsen. Bilderna bör vara tagna av dig eller någon i resesällskapet. Vi vill gärna ha med en bild föreställandes dig på resmålet, samt andra bilder som kan vara passande till guiden, t.ex. platser, stränder, restauranger etc.

Så här skickar du in din reseberättelse

Skicka din reseberättelse till info@destinavo.com och skriv ”reseberättelse” i ämnesraden. Skriv gärna några rader om dig själv. Glöm inte att skriva ditt namn, längst ner i din reseberättelse kommer vi att skriva vem som har skrivit den. Har du en egen hemsida du vill att vi ska länka till så gör vi gärna det.

Dubbelkolla och läs igenom allt en extra gång innan du skickar in din reseberättelse.

Öka dina chanser att bli publicerad

Vi är alltid på jakt efter inspirerande berättelser och guider som kompletterar våra egna. Redaktion på Destinavo avgör vilka guider som blir publicerade utifrån vilken kvalité den har och hur intressant den är. Ju mer du följer beskrivningen av hur vi vill att en reseberättelse ska vara upplagd, desto större chans är det att din reseberättelse blir publicerad. Tänk på att inte skriva för långt, Maximalt 3000 ord.

Det finns ingen gräns på hur många reseberättelser vi väljer att publicera, ju fler, desto bättre. Fler reseguider och reseberättelser innebär bara mer inspiration och tips till andra resenärer, vilket är precis vad Destinavo handlar om.

Har du några frågor innan du skickar in din berättelse är du välkommen att kontakta oss. Vi ser framemot att höra om dina spännande resor och tips. Lycka till med skrivandet!