Upptäck Uber och få en gratis resa värd cirka 100 kronor

Denna sida innehåller annonser och annonslänkar

Last updated: januari 18, 2016

Uber är företaget som snabbt tagit sig in på ”taximarknaden” runt om i världen. Uber lanserades redan 2009 och har i stort sett varit omdiskuterat sedan dess.

Det finns dock en hel del ställen i världen där Uber inte riktigt har slagit igenom och ifall du aldrig hört talas om det, så får du nu chansen att upptäcka Uber!

Vad är egentligen Uber och varför ska du använda det?

Uber är ett företag som samlar chaufförer med olika bilar av olika standard. Chaufförerna erbjuder sig att köra till de priser som Uber har satt, vilket ofta är lägre än de traditionella taxipriserna. Chaufförerna binder också sig att följa Ubers vett och etikett, vilket innebär att en chaufför aldrig kan lura sina passagerare.

Registrera dig via denna länk så får du en gratis resa värd cirka 100 kronor

Man beställer resan via appen och knappar sedan in vart man vill bli upphämtad. Antingen använder den inbyggda GPS:en för att bli upphämtad på din exakta plats, eller så väljer man själv upphämtningsplats. Efter det får man välja vilken typ av bil man vill åka med. Det finns olika standard på bilarna, men den billigaste varianten kallas för UberX och är oftast en vanlig personbil.

De andra varianterna är lite dyrare med finare bilar. Är man fler än 4 personer så finns det även alternativ att välja för det. Man får också i samband med detta knappa in vart man vill åka, antingen genom att peka ut platsen på kartan eller ange namn på ett hotell eller adress.

När man valt typ av bil och knappat in upphämtningsplats och avhämtningsplats kan man beräkna ett ungefärligt pris. Då får man veta inom vilken prisram som resan kommer att kosta.

Resan dras sedan automatiskt via kortet som är kopplat till ditt konto. Man hanterar alltså inga kontanter och man slipper oroa sig för att chauffören ska be om ett annat pris än överenskommet. När man kommer fram till destinationen är det alltså bara att stiga ut ur bilen.

Uber är verkligen supersmidigt och i vissa städer är det mycket billigare att resa med Uber än att åka vanlig taxi. Läs vår artikel med 10 städer där Uber är överlägset bra att använda.

Registrera dig via denna länk så får du en gratis resa värd cirka 100 kronor

Related Posts

Add Comment

Send this to friend