Topp 10 Hostel i Peru

Alla hostel/vandrarhem blir bedömda utifrån 7 olika kriterier: prisvärdhet, renlighet, säkerhet, personal, faciliteter, atmosfär och hur bra läge de har. Sedan väljer vi 10 hostel i varje land med högst betyg från andra resenärer utifrån dessa kriterier. 

Nedan följer en lista med de 10 bästa vandrarhemmen i Peru:

Hostal Le Foyer by Edge Hostels 

I Arequipas centrum ligger det här omtalade hostel med gångavstånd till det mesta. Här finns bekväma sovsalar och privata sovrum med olika standard och storlekar. Här får du tillgång till WI-FI, datorer, en härlig terass med grill, plasma tv, filmer, sällskapsspel, böcker och en bar, baren har temakvällar och events där man kan mingla och träffa nytt folk. Personalen är mycket vänlig och kan hjälpa dig dygnet runt med tips och information för att göra resan till den bästa.

B&B Hostal Tradiciones 

I de säkraste och trevligaste området i Miraflores, Lima, ligger detta Bed & Breakfast hostel. Här erbjuds det gratis Wi-Fi, gratis te, kaffe, filtrerat och renat vatten samt frukost. Välj mellan sovsalar eller privata sovrum där båda alternativ är fräscha och rymliga. Personalen är mycket vänlig och hjälpsam, de hjälper till med information, tips och planering av utflykter.

Ecopackers 

I hjärtat av Cusco ligger detta vintage hostel som är mycket fräscht och lite lugnare. De har olika stora sovsalar, alltifrån 4 till 18 sängar som är mycket komfortabla med sköna lakan. Här är det nära till allt du behöver så som restauranger, butiker, växlingskontor och bankomater. Vandrarhemmet har även ett pingisbord, biljardbord och en härlig uteplats att grilla eller bara hänga med andra resenärer. Personalen är trevlig och hjälper till med tips och svar på dina frågor.

Pariwana Hostel Cusco 

I Cuscos centrum finns detta hostel som har det mesta du behöver. Här erbjuds det gratis Wi-Fi, frukost och te under dagarna. Vandrarhemmet är även utrustat med bankomat, en restaurang, en bar, pingisbord, fussball, välutrustat kök, sällskapsrum och en härlig uteplats att softa på. Privat sovrum eller sovsal, båda har bekväma sängar, lakan och två kuddar till varje säng. Receptionen är bemannad dygnet runt med en trevlig och hjälpsam personal som ger dig all informationen du behöver.

Red Psycho Llama Eco Hostel 

Ett hostel centralt i Miraflores, Lima som är inriktade på återvinning. Här får du gratis vegetarisk frukost, gratis Wi-Fi och möjlighet till att tvätta dina kläder. Vandrarhemmet erbjuder både sovsalar och privata sovrum, där båda alternativ är fräscha med komfortabla sängar. Det finns möjlighet att lära sig att laga peruansk mat och göra peruanska drinkar, fråga personalen om mer information. Personalen är mycket trevlig och hjälper dig med all information du behöver. 

Arequipay Backpackers Downtown 

Ett mycket hemtrevligt, välskött och modernt hostel beläget i Arequipas centrum. Tack vare det centrala läget finns bankomater, restauranger, barer, butiker och sevärdheter ett stenkast bort från vandrarhemmet. Här erbjuds även tv, playstation, pingis, gratis Wi-Fi, frukost och två fullt utrustade kök. Här kan du välja att bo i sovsal med andra gäster eller bo i ett privat sovrum. Personalen hjälper gärna till med tips och information om utflykter som finns att göra under resan.

Pisko & Soul

I det mest traditionella och bohemiska området i Cusco, San Blas finner du detta trevliga hostel. Frukost ingår och här finns även gratis Wi-Fi, varma duschar, sällskapsspel, förvaringsskåp, bar och ett gemensamt sällskapsrum. Pisko & Soul har både sovsalar och privata sovrum som städas regelbundet. Är det något man behöver ha hjälp med, eller tips och råd så är det bara att fråga den vänliga personalen.

Pariwana Backpacker Hostels 

Ett lite mer livligt hostel i hjärtat av Miraflores i Lima. Vandrarhemmet är fräscht, har bra utrymmen att umgås på och en härlig atmosfär. Sovsalarna har allt mellan 6 till 12 bäddar. Här bjuds det på frukost, Wi-Fi, förvaringsskåp, bar, en härlig takterass, spel, bra utrustat kök och möjlighet till att tvätta kläder. Personalen är mycket trevlig och ordnar dagligen lekar och utflykter man kan ta del av.  

Hospedaje Turistico Recoleta 

Endast en kort promenad från Cuscos centrum finns detta hostel där personalen kommer välkomna dig med öppna armar. Här ingår lakan, handdukar, frukost, tv, gratis Wi-Fi och det finns även café, bar, kök och många andra aktiveteter. Sovsalar och privata sovrum finns samt badrum med varmvatten. Båda alternativen har bekväma sängar och städas dagligen.

Nasca Lodge 

I närheten av Nazca’s centrum finns detta hostel som erbjuder en härlig atmosfär och bra utrymmen fär att umgås. Här kan man välja mellan sovsalar eller privata sovrum där rummen har privata badrum med varmvatten dygnet runt. Här hjälper den trevliga personalen dig med allt du behöver, allt ifrån nya lakan till att ordna utflykter till Nazca Lines. 

Lämna en kommentar