Topp 10 Hostel i Costa Rica

Alla hostel/vandrarhem blir bedömda utifrån 7 olika kriterier: prisvärdhet, renlighet, säkerhet, personal, faciliteter, atmosfär och hur bra läge de har. Sedan väljer vi 10 hostel i varje land med högst betyg från andra resenärer utifrån dessa kriterier. 

Nedan följer en lista med de 10 bästa vandrarhemmen i Costa Rica:

Hostel Urbano 

Ett mycket populärt hostel beläget i San Jose. Urbano är rent, modernt och ett mycket hemtrevligt hostel där man kan känna sig som hemma. Köket har det mesta du behöver för att laga egna måltider, annars finns det gott om restauranger i området. De har ‘ven en mycket hjälpsam och trevlig personal med goda kunskaper. Här finns både sovsalar med delade badrum och privata rum med eget eller delat badrum. 

Blue Trailz Hostel & Surf Camp

Beläget i mitten av Tamarindo ligger Blue Trailz som är ett mycket städat, säkert hostel med gratis Wi-Fi. Här finns både sovsalar och privata rum, alla utrustade med luftkonditionering, varmvatten i duscharna och köksutrymme. Vandrarhemmet ligger vägg i vägg med en surf shop där gästerna erbjuds rabatter på surf brädor, lektioner och cykel turer.

In&basic Hostel Lounge 

Lite i utkanten av San Jose finns In&basic hostel som är skapat för att ge en känsla av budgetlyx och hemtrevlig miljö. Här finns det sovsalar eller privata sovrum, badrum med varmvatten, gemensamt bra utrustat kök och gratis Wi-Fi. Hos In&basic ingår frukost samt kaffe och te under hela dagen. Personalen är mycket vänlig och hjälpsam och ger dig all information du behöver.

Camino Verde Hostel and B&B 

En liten bit ifrån centrum av Santa Elena i Monteverde ligger det här vänliga vandrarhemmet. Camino Verde Hostel erbjuder privata komfortabla sovrum i olika storlekar med antingen privat eller delat badrum. Frukost ingår i priset. Personalen är fantastisk och hjälper gärna till med att boka utflykter av olika slag.

Luz en el Cielo Eco-B&B/Hostel

Ett hostel beläget en stenkast från vackra Montezuma, omringat av ett rikligt naturliv. Här kan man bland annat få se de lokala aporna. Stämningen är fantastiskt och det finns fyra sovsalar med fläktar, lakan och lås. I priset ingår även gratis Wi-Fi och frukost.

Hostel Casa de Lis 

I hjärtat av Turrualba ligger Casa de Lis. Ett hostel som erbjuder sovsalar, privata sovrum, fullutrustat kök och gratis kaffe på morgonen. Vandrarhemmet erbjuder även en frukost meny för dem som inte vill laga egen frukost. Personalen är mycket vänlig och hjälper gärna till med information och att boka utflykter.

La Botella de Leche 

Ett hostel beläget 300 meter ifrån stranden Playa Tamarindo i härliga Tamarindo. Vandrarhemmet erbjuder både privata rum och traditionella sovsalar. De erbjuder även gratis Wi-Fi, luftkonditionering och privata badrum i varje rum samt en pool man kan slappa vid. Personalen på La Botella de Leche anordnar surflektioner, strandturer och kan hjälpa till med alla arrangerade utflykter i området.

Hostel Bekuo San Jose 

I ett av de säkraste områdena i San Jose ligger det rena och komfortabla Hostel Bekuo. Vandrarhemmet erbjuder olika storlekar och standard av sovsalar och privata sovrum. Personalen är mycket trevlig och ger dig gärna tips och information om San Jose.

Mi Casa Hostel El Manglar – Playa Grande 

Vid playa Grande i Tamarindo ligger detta lilla paradishostel. Här finns en privat strand, pool och det mesta du behöver i närområdet. Här bor man i ett eget litet strandhus, antingen privat eller i en gemensam sovsal med fläkt eller luftkonditionering. Personalen är mycket hjälpsam och ger dig all information och de tips du behöver för att göra resan till den bästa!

Nosara Beach Hostel 

200 meter från stranden Playa Scripts i Nosara ligger detta hostel som har mycket att erbjuda. Boka ett privat rum med eget badrum eller en traditionell sovsal. Vandrarhemmet har flera aktiviteter så som titta på satellit tv, Playstation, sällskapsspel, hänga i trädgården, chilla i hängmattan eller spela pingis och fussball. Personalen är mycket trevlig och välkomnar dig med öppna armar.

Lämna en kommentar