Skip to Content

Topp 10 hostel i Brasilien

Topp 10 hostel i Brasilien

Alla hostel/vandrarhem blir bedömda utifrån 7 olika kriterier: prisvärdhet, renlighet, säkerhet, personal, faciliteter, atmosfär och hur bra läge de har. Sedan väljer vi 10 hostel i varje land med högst betyg från andra resenärer utifrån dessa kriterier. 

Nedan följer en lista med de 10 bästa vandrarhemmen i Brasilien:

Local Hostel Manaus

I hjärtat av Amazonas och det bästa läget i Manaus ligger detta vandrarhem som erbjuder privata sovrum, blandade sovsalar och sovsalar endast för kvinnor. Local Hostel Manaus ger dig ett utmärkt utgångsläge för att utforska regnskogen och planera dina utflykter i närområdet.

Vandrarhemmet är relativt nystartat, men håller ändå en hög klass både med renlighet och personal. Atmosfären är avslappnad och personalen hjälper dig mer än gärna om det är något. I övrigt finns Wi-Fi, komplett kök, allmänna utrymmen och varje morgon serveras en välsmakande frukost.

Che Lagarto Hostel Foz do Iguaçu

Ett modernt och fullutrustat vandrarhem med ett utmärkt läge för att utforska Iguazu vattenfallen och området runtomkring. Che Lagarto tillhör en av de största hostelkedjorna i Sydamerika och standarden är mycket hög när det gäller renlighet, säkerhet och personal. På vandrarhemmet kan du även njuta av pool, jacuzzi, gratis Wi-Fi och gratis frukost som serveras varje morgon. Här finns sovsalar och privata rum med egen toalett och säkerhetsskåp. Stämningen är avslappnad och personalen hjälper dig gärna med utflykter, tips och rekommendationer.

Ska du besöka Iguazu vattenfallen är det definitivt på prisvärda Che Lagarto du ska bo.

Hostel do Ceu

I hjärtat av Pipa finner du Hostel do Ceu. Vandrarhemmet ligger cirka 80 meter från Main street och 100 meter från centrala Pipa Beach. Området är väldigt vackert och standarden är utmärkt när det gäller renlighet, säkerhet, faciliteter och personal. Atmosfären är avslappnad och härlig. I övrigt finns kök, gratis Wi-Fi, frukost, pool, bar och en veranda med hängmatta och havsutsikt.

När du stannar på Hostel do Ceu får du även ta del av rabatter på flera aktiviteter, t.ex. kayak, Kite- och surfing. Välj mellan privata stugor med dubbel, trippel, fyrbäddsrum och tradtionella sovsalar.

Motter Home Curitba Hostel

Ska du besöka Curitiba är Motter Home det perfekta vandrarhemmet för dem som letar efter en avslappnad och bekväm plats. Personalen får dig genast att känna dig som hemma och här finns allt du behöver så som kök, Wi-Fi, trädgård med grillplats, biljardbord, gemensamma utrymmen och frukost.

Välj mellan privata rum eller sovsalar för 4 eller 8 personer. På Motter Home får du hög säkerhet, renlighet och ett bra värde för pengarna.

Samba Green Hostel

Ett vandrarhem skapad av backpackers för backpackers. Samba Green är utmärkt för den som vill utforska Rio de Janeiro och träffa andra resenärer. Stämningen är skön och avslappnad och personalen är väldigt trevlig och hjälpsam. Vandrarhemmet har allt nödvändigt och du kan välja privat rum eller sovsalar med olika antal bäddar. Samba Green Hostel ligger i ett lugnt område en bit utanför centrum. Metro och buss finns inom 5 minuters gångavstånd.

Välj Samba Green Hostel om du vill ha kunnig och trevlig personal, lugn & ro när du sover och ett säkert område att bo i.

Books Hostel

Vårt andra populära vandrarhem i Rio de Janeiro. Books Hostel ligger i området Santa Teresa och ger en bra utgångspunkt för den som vill uppleva Rio’s kultur och festliv. Här finns goda möjligheter att ta sig runt och i närområdet ligger några av Rio’s populäraste barer och helggatufester. Även Ipanema och Copacabana ligger i närheten. Vandrarhemmet är ett av de mest bokade i Rio så vill man bo här får man oftast boka i förväg. Personalen är väldigt trevlig, men ändå laidback, vilket skapar en atmosfär där alla känner sig välkomna. Books Hostel är känt för att vara ett partyhostel, så ifall du hellre vill ha lugn & ro rekommenderar vi Samba Green.

Happy hour startar runt 7 tiden och de flesta som bor på vandrarhemmet är med och umgås. Barrundor och flera andra aktiviteter anordnas dagligen och stämningen är alltid på topp.

Aquarela SP Hostel

Vandrarhemmet är beläget i ett av de mest traditionella områdena i Sao Paulo. Här finns ett privat rum, fyra delade rum, ett endast för kvinnor. Aquarela SP ligger nära tunnelbanestationen Paraiso och det är enkelt att ta sig runt i staden som aldrig stannar. Vandrarhemmet har kök, Wi-Fi, bar, gratis frukost och personalen är trevlig och hjälpsam. Standarden är mycket bra och Aquarela ger dig väldigt mycket för pengarna.

Green Haven Hostel

Green Haven ligger i surfparadiset Ubatuba och erbjuder ett högklassigt vandrarhem med både privata rum och sovsalar. Åker du till Ubatuba med buss kan Green Haven Hostel anordna gratis transfer från busstationen. Här finns en hel del aktiviteter, inkluderat de 92 olika stränderna som finns i området. På kvällen finns party för dem som vill och gästerna har rabatterade priser på flera barer. Green Haven har allt du behöver till ett lågt pris och standarden är mycket hög när det kommer till säkerhet, personal, renlighet och atmosfär.

Vill du upptäcka surfparadiset Ubatuba är det utan tvekan på Green Haven du ska bo.

Sunset Strip Eco Hostel

Detta förstklassiga hostel bjuder in till en oförglömlig vistelse i Florianopolis. Vandrarhemmet är beläget vid havet med närhet till strand och Piscinas Natural (de naturliga poolerna). Bakom Sunset Strip Eco Hostel finns 20 hektar orörd skog att utforska. Här kan du uppleva det genuina ”Floripa” och inte bara storstaden med betonghus. Standarden är hög och allt nödvändigt finns så som: kök, förvaringsskåp, Wi-Fi, gratis frukost och mycket mer. De flesta som bor här känner sig som hemma och personalen är trevliga och hjälpsamma.

Barra Beach Club Oceanfront Hostel

Är du efter liv och rörelse i Florianopolis ska du bo på Barra Beach Club. Här bor många resenärer och vandrarhemmet är perfekt för att träffa andra backpackers i Florianopolis. Förutom en trevlig och aktiv personal får du havsutsikt, fräscha rum, kök, gratis Wi-Fi och mycket mer. Barra Beach Club anordnar partybåt, dykning, klättring, forsränning, kite- och vindsurfing. Som gäst får du även VIP entre till klubbar som: Pacha, P-12, Green Valley och El Divino m.fl..

Plus i kanten för personalen, frukostbuffe och att första caiprinhan är gratis.