Spara pengar under resan

Denna sida innehåller annonser och annonslänkar

Alla vet att pengarna lätt rinner iväg när man är på semester. Givetvis vill man unna sig både mat och underhållning, men man vill inte stå där två dagar innan man ska resa hem utan att ens ha pengar till en bussbiljett.

Därför finns det flera smarta tips på hur man kan spara slantarna, utan att det påverkar kvaliteten på resan. Faktiskt kan några av spartipsen berika den.

Välj bort restaurangen

Den vanligaste utgiften när man är på semester är mat, och den kan man givetvis inte hoppa över. Däremot behöver man inte gå ut och äta på en restaurang varje dag. Har man möjlighet att tillaga eller i alla fall förbereda enklare mat på hotellet, i lägenheten eller i stugan man bor, är det ett smart sätt att spara pengar.

Det finns även restauranger som erbjuder bra, hemlagadmat till ett mindre pris och som ofta ligger i ägarnas hem. En sådan upplevelse bjuder inte bara på mat, utan även på ett gott sällskap och goda minnen.

Samåk eller välj kollektivtrafik

På vissa platser kan man inte gå eller cykla överallt. Taxipriserna springer lätt iväg, och i vissa städer är det vanligt att priserna ökar under turistsäsongerna. Välj istället att åka kollektivt och undersök om det finns möjlighet att köpa flerdagsbiljetter, då dessa ofta är mycket billigare än enkelbiljetterna.

Finns det samåkningsappar som Uber är de ytterligare ett bra alternativ.

Att resa kollektivt är för många en negativ upplevelse, och det gäller såväl bussresor som flygresor. Däremot har Airbnbs grundare börjat att utforska hur man kan erbjuda den bästa flygupplevelsen till ett förmånligare pris. Förhoppningsvis kan vi i framtiden se en konkurrent till de traditionella flygbolagen, som erbjuder både en trevligare och billigare flygupplevelse.

Hyr en lägenhet

Det har blivit allt vanligare att man väljer att hyra en lägenhet istället för att bo på hotell. Framför allt om man är många. Detta innebär ofta en lägre kostnad, samt att man kan få tillgång till fullutrustade kök samt tvättstuga. För att hålla kostnaderna nere ska man även titta noga på vad hotellen erbjuder.

Behöver du verkligen bo på ett hotell som har ett spa och träningsanläggning? Prioritera ditt boende efter om du ska vara mycket på hotellet, eller om du bara ska sova där.

Gömda pärlor

Det är inte alltid man får den bästa upplevelsen genom att besöka de kändaste attraktionerna eller välja de största turistföretagen som erbjuder guidade turer.

Tar man sig tid kan man hitta flera spännande och kunniga guider och turer som kostar mycket mindre än de kommersiella, och där man ofta är i mindre grupper, har chansen att ställa frågor samt få en djupare inblick i såväl geografi, historia och kultur.

Undvik shoppinggatorna

Vet du med dig att du har svårt att hålla i plånboken när du går längs raderna av affärer? Det smartaste att göra här är helt enkelt att välja att inte gå på just dessa gator. Och i värsta fall kan man låsa in plånboken i kassaskåpet på hotellet.

Related Posts

Add Comment

Send this to friend