Spara pengar när du reser med rabattkoder

Denna sida innehåller annonser och annonslänkar

Att man kan resa utan att betala särskilt mycket har vi pratat om tidigare här på Destinavo. Men något som vi ännu inte pratat om är rabattkoder, som blivit allt vanligare de senaste åren. Rabattkoderna gör det möjligt att spara pengar och att välja ett lyxigare alternativ utan att betala extra pengar. 

Vad är en rabattkod?

En rabattkod är en särskild kod som ger innehavaren rätt till rabatt enligt villkoren som följer med. I takt med fler och fler bokar resor och handlar online, så har onlineföretagen gjort det möjligt att fylla i en rabattkod i samband med betalning eller i kundvagnen. Ofta är det lojala kunder eller vid särskilda kampanjer som det finns rabattkoder tillgängliga.

Hur får man en rabattkod?

Det allra vanligaste sättet att få rabattkoder är via nyhetsbrev eller medlemskap hos de olika företagen. Självklart vill de belöna lojala kunder. Ofta är det mellan 10-25% eller fraktfritt. Men ibland kan det vara ännu större fynd, särskilt vid stora kampanjer eller nylanseringar.

Ett annat sätt att få tag på rabattkoder är via så kallade rabattkodssajter, som listar rabattkoder från flera olika företag. Dessa får sedan en liten del av köpesumman (utan extra kostnad för dig såklart). De samarbetar med stora företag och får ibland specialerbjudande som de lägger ut på sina rabattkodsidor. För dig som kund blir enda skillnaden ett lägre pris.

Ifall du inte redan har fått en rabattkod skickat via nyhetsbrev eller erbjudande i mail, kan du snabbt googla efter ”varumärke” + rabattkod. Då kommer det upp mängder med sajter som listar rabattkoder. Ofta står det vad du får och hur länge dem gäller. Ifall den inte fungerar är det bara att söka vidare. Det finns nästan alltid någon rabattkod som fungerar.

Vilka reseföretag har rabattkoder?

I stort sett alla reseföretag erbjuder rabatter med jämna mellanrum. Det kan vara allt ifrån enskilda hotellkedjor till charterbolag och hotellbokningssajter. Två hemsidor som vi själva använder flitigt är hotels.com och booking.com som är de två största sidorna för hotellbokning. Förutom Hotels egna Rewardsprogram och Bookings Geniusprogram så erbjuder de ganska ofta även rabattkoder.

Hur mycket sparar man?

Det kan vara olika hur mycket man faktiskt sparar. Oftast rör det sig mellan 10-25% för reseföretag. Men under vissa tillfällen är det ytterligare rabatter på utvalda hotell och sträckor.


Har du fler tips på hur man kan spara pengar vid bokning av resor? Dela gärna med dig! 

Related Posts

Add Comment