Ska du resa den här sommaren? 5 olika sätt för att hålla din hjärna aktiv

Denna sida innehåller annonser och annonslänkar

Att få semester kan vara det absolut bästa på hela året, dock betyder inte det här att man behöver sluta lära sig, eller roa sig för den delen också! Det finns som tur massor med tid när det gäller just sommaren, så varför inte hålla din hjärna aktiv även om du har semester, men då på kanske lite mer underhållande sätt än just att jobba?

Det finns en rad olika anledningar till varför du bör öka din hjärnkapacitet, även om det är semester.

Det finns dessutom perfekta tillfällen för dig att öva din hjärna när du ska resa, speciellt om det innefattar längre sträckor där du ska åka tåg, buss eller när du ska flyga. Detta är tid som du ändå bara spenderar på att ta dig från punkt A till punkt B, så varför inte trycka in lite aktiviteter som kan hålla din hjärna aktiv samtidigt?

1 – Lös sudoku! Detta är ett ”spel” där du behöver fylla i de tomma rutorna med de siffror som saknas. Varje lodräta samt horisontella rad behöver ha alla siffror från 1-9 i sig, där det inte får finnas någon dubbel siffra. Dessutom så behöver samma siffror vara i en diagonal linje samt i den ruta som syns i spelet.

Detta är en rolig och ett rogivande sätt för dig att aktivera hjärnan lite under semestern. Det finns idag en rad olika varianter på sudoku, bland annat det klassiska spelet men också mer utformade spelvarianter.

2 – Lös korsord! Att lösa korsord har länge varit en populär aktivitet, speciellt under sommaren då man enkelt kan sitta med penna och papper i solen och lösa korsordet samtidigt som du solar! På så sätt får du dessutom två flugor i en smäll, du lyckas ta hand om din bränna samtidigt som du aktiverar din hjärna med att tänka ut de ord som skall vara i de rätta rutorna.

Korsord har kanske associerats med äldre människor, men det är faktiskt en väldigt bra aktivitet att utföra för att både hålla din hjärna aktiv men också för att öka ditt ordförråd.

3 – Spelar poker! En smart och rolig aktivitet som du kan göra under sommaren för att hålla hjärnan aktiv, det är att spela poker! När man pratar om poker så är det både ett skicklighetsspel, ett strategispel och såklart givetvis också lite som ett slumpspel, då du helt enkelt behöver få rätt kort under rätt tid när du spelar. Idag har du dessutom det mycket enklare att spela på just poker, eftersom spelet erbjuds på en rad olika hemsidor på nätet.

Du kan således spela poker online, bara du har en internetuppkoppling! Detta är dessutom extra skönt om det är så att flyget, bussen eller tåget erbjuder någon slags internetuppkoppling. Skulle det inte göra detta kan du givetvis också öva på din skicklighet i spelet när du spelar offline.

4 – Spela på innovativa appar på din mobiltelefon! Idag finns det en hel sjö med olika appar som specificerar sig på just hjärnkapacitet, oavsett om det handlar om lite enklare spel eller om det handlar om svåra spel som du behöver gissa eller tänka dig fram på bäst sätt för att kunna vinna.

Dessutom kan du via nedladdade appar spela på alla spel direkt från din surfplatta eller mobiltelefon, vilket också är toppen om det är så att du är på resande fot.

5 – Sist men inte minst så har vi alla intressanta och bra dokumentärer som du kan titta på. Detta kanske inte passar under sommaren, men nu är det ju faktiskt så att det kan regna då och då. Dessa dagar är perfekta att sitta inne, och vad är inte roligare och underhållande att göra det framför en dator- eller en TV-skärm?

Så stäng gardinerna, poppa upp en drös med popcorn och titta på de allra populäraste och mest rogivande dokumentärerna som kan få dig att tänka lite extra mycket och så att du på så sätt kan ta in bra med information om det specifika ämnet du ska titta på.

Det finns givetvis en rad andra saker som du också kan göra för att hålla hjärnan aktiv, så känner du dig kreativ och uppfinningsrik kan du givetvis komma på egna saker också! Det är helt enkelt bara att välja och vraka mellan de saker som kan få dig att tänka till lite, även om du har semester!

Related Posts

Add Comment