Så packar du som ett proffs

Denna sida innehåller annonser och annonslänkar

En lång solig sommar med temperaturer väl över vad svensken är van vid har kommit till sin ända. Slutet av augusti innebär även slutet på semestern för många. Det är nu hög tid för återanpassning till vardagslunken med allt vad det innebär i hämtningar och lämningar av barn, deadlines på kontoret och förberedande av matlådor.

Det kan givetvis te sig dystert att lämna ledigheten och lata dagar bakom sig. Hösten är dock en utmärkt tidpunkt för att börja planera nya härliga äventyr. Den som har framförhållning och som inte redan spenderat upp hela semesterkassan kan nu börja fundera på, och kanske till och med boka vinterns heta resmål. För den med begränsad budget finns möjligen andra alternativ. I veckan noterade jag bland annat att Full Tilt erbjuder en möjlighet att vinna en 15-dagars resa för två till destinationer som Macau, Monaco och Las Vegas.

Drömmen om en resa till vintern ledde mig osökt in på packning och då främst funderingar kring hur man packar på bästa sätt (oavsett om det gällar en kortare weekend eller en resa med multipla destinationer). I detta inlägg tänkte jag därför guida dig i hur du kan packa som ett proffs och spara såväl tid som pengar på köpet.

Det första packningstipset är även det mest enkla och grundläggande – skriv en packningslista! Oavsett om du är en rutinerad resenär med en imponerande mängd resdagar per år, eller någon som beger sig ut på sitt första äventyr är en lista ovärderlig. Att strukturera upp alla saker du behöver på din resa och föra ner det på papper skapar en god överblick. Förutom att bocka av alla saker som du stoppar i resväskan gör listan det möjligt att lätt stryka överflödiga saker och lägga till andra. De flesta av oss kommer ihåg att packa ner reseklassikerna pass, pengar och piller. Den som varit fast på den vietnamesiska landsbygden och upptäckt att kameraladdaren saknas har dock lärt sig den dyrköpta läxan över vikten av en packningslista.

Ett annat packningstips är att rulla ihop kläderna istället för att vika dem. Denna packningsteknik innebär inte bara att dina kläder förblir skrynkelfria och du slipper stryka på plats, den frigör även betydligt mer plats än när du viker. Den som vill sätta en extra guldkant på sin packning rekommenderas placera lite väldoftande potpurripåsar mellan rullarna för en härlig lukt vid uppackning.

De flesta flygbolag har relativt stränga regler som rör hur mycket du får ta med dig i form av incheckat bagage och handbagage. Inte sällan åtföljs dessa regler av möjligheten att köpa till extra bagage mot en extra penning. Rör det sig om en rimlig summa kan det, beroende på typ av resa och reslängd, vara värt att köpa till sig extra kilon. I många fall innebär dock utökat bagage ett markant högre slutpris. Mot bakgrund av detta rekommenderar vi dig att investera i en eller fler resväskor i lättviktsmaterial av ett bättre märke. Samsonite erbjuder exempelvis modellen Cosmolite som marknadsförs som deras lättaste hårda resväska hittills. Köpet kan göra lite ont i plånboken. Ha dock i åtanke att det rör sig om ett engångsköp som gör att du kan packa smart, och göra det mesta av flygbolagens viktrestriktioner.

När du reser med både incheckat bagage och handbagage är det en god idé att packa det senare som om det vore den enda packning du hade. Vi har alla varit med om borttappat eller försenat bagage på resan och vet att det är en ordentlig stämningsdödare. Packar du ner dina värdesaker, ett par ombyten, rena underkläder och livsviktiga laddare i en väska som får föras in på planet är du förberedd på det värsta, och överlever väntan på resten av ditt bagage.

Ett annat tips är att samla på sig reseförpackningar av dina mest använda hygienartiklar och förvara dessa i en separat resenecessär. På så vis har du alltid små förpackningar av schampo, balsam, tandkräm och så vidare undanlagda inför din nästa tur och behöver inte ödsla tid på att packa necessären varje gång.

Vi på destinavo.com önskar dig en trevlig packning och en trevlig resa inför hösten och vintern 2018!

Related Posts

Add Comment

Send this to friend