Pulvermat att ta med på vandringen

Denna sida innehåller annonser och annonslänkar

Pulvermat att ta med på vandringen

Att ha med sig bra kost är en avgörande faktor för att vandringen ska bli lyckad. Faktum är att maten oftast är det som väger mest i ryggsäcken. Packar man däremot ner pulvermat, som även det kan vara riktigt gott, undviks den onödiga vikten. 

Självklart räcker det inte bara med pulvret – även vatten och något att tillaga det i krävs för att göra följande rätter. 

Pannkakor

Pannkakor är en klassisk rätt som uppskattas av alla. Nåja, nästan alla i alla fall. Pannkakor kan dessutom bli förvånansvärt gott med endast en pulvermix och tillsatt vatten.

En idé kan vara att tillaga proteinpannkakor. Förutom det faktum att det smakar bra, är det också bra för kroppen. Med proteinet kan du lättare tillgodogöra dig träningen kroppen får av vandringen.

Proteinpannkakor finns tillgängligt i olika märken, sorter och smaker. Se till att titta runt och välja det som passar dig bäst. Pulver till proteinpannkakor kan köpas på Proteinpannkaka.se 

Raggmunk

Raggmunk är, precis som pannkakor, en klassiker. Raggmunk är att av de naturliga valen när det kommer till att äta ute i naturen, oavsett om det är en vandring eller bara en campingkväll.

Raggmunk är en rätt som fungerar bra även i pulverform. Det är skillnad på snabb mat och snabbmat – i raggmunken smakar du bland det bästa som svensk husmanskost erbjuder. Tillagas enkelt, precis som pannkakorna, med vatten.

Pulver till raggmunk kan köpas på Naturkompaniet.

Soppor

Varm soppa är riktigt gott mot kvällen, särskilt när det börjar bli kyligt. Idag finns riktigt välsmakande soppor i pulverform från olika varumärken och i olika smaker. Ofta kräver de också minimalt med jobb när det kommer till tillagningen. Endast varmt vatten krävs vanligtvis för att det ska bli en riktigt god måltid.

Exempel på vanliga soppor som kommer i pulverform kan vara minestronesoppa och svampsoppa. Ett populärt varumärke är Varma Koppen som säljer pulversoppor i just dessa smaker.

Andra soppor som finns i deras sortiment är räksoppa, Äpple och Kanelsoppa, samt Ost och Broccolisoppa. Soppor kan köpas i nästan varje matbutik.

Pulverhamburgare

Att göra mat i pulverform är inget nytt fenomen. Dock finns det lite annorlunda rätter som nog inte så många hört talas om. En av de rätterna är pulverhamburgare, som består av olika pulver som rörs ihop, och som sedan formas till att se ut som ”riktiga” hamburgare.

Bröd, kött och pommes frites blandas ihop med vatten och ställs sedan i mikron. Sedan har du ett klassiskt hamburgermeal – på bara några minuter. Kanske lite krångligare att göra än varma pulversoppor, men ändå förhållandevis lätt med tanke på att endast vatten och en mikro behövs.

Related Posts

Add Comment

Send this to friend