Patrik Enlund: ”Det bästa med att resa är inte upplevelserna”

Denna sida innehåller annonser och annonslänkar

Varför reser vi egentligen? Anledningarna är många och skiljer sig brett från person till person. Patrik Enlund som driver ettannatliv.se har rest en hel del i sitt liv och han menar att det bästa med att resa är inte upplevelserna, utan istället alla härliga människor man träffar på resorna.

Det svider rejält. Jag tittar ner på mina extremt solbrända ben och inser hur illa det är.

– Det där ser inte bra ut, vill du ha lite kylbalsam? säger plötsligt en tjej med mörkt hår som klivit av båten samtidigt som jag.

Så började sex veckors resande tillsammans. Julia, som är den mörkhåriga tjejen, och hennes pojkvän Beau blev mina mycket goda vänner. Tack vare ett par brända ben och en tub med kylbalsam.

Tro det eller ej, men det är inte alla vackra paradisiska platser, vilda djur och våghalsiga
upplevelser som gör resande till det fantastiska det faktiskt är. Det handlar om människorna, vännerna och mötena.

patrik enlund med vänner

Det spelar ingen roll hur häftig den där vilda orangutangen är eller hur otroligt vacker utsikten från berget är. Det är vem som sitter bredvid dig i flodbåten eller på berget som gör upplevelsen speciell. Ni tittar på varandra och i ögonen hos den andre ser du att det här är ett minne som aldrig kommer att blekna.

Vänner du får när du reser blir speciella vänner. Ni har upplevt alla häftiga saker, djur och platser tillsammans. Något som ingen annan där hemma är i närheten av. Det är ett speciellt och starkt band som håller länge.

På utsidan av ekorrhjulet finns otroliga människor. Människor med så olika bakgrund och livshistorier men alla med samma målsättning om att leva drömmen. Människor som tror på att ingenting är omöjligt. Människor som tänker utanför boxen.
Det är det som gör att jag för alltid vill fortsätta resa.

Related Posts

Add Comment