Nytt Lågprisflyg från Arlanda till Milano

Från och med mars 2017 kommer en ny direktlinje mellan Stockholm Arlanda och Milano att vara tillgänglig. Milano har blivit ett allt hetare resmål de senaste åren precis som andra delar i norra Italien.

Det är lågprisbolaget EasyJet som står bakom den nya rutten mellan Arlanda och Milano.

– Vi är väldigt glada över att Easyjet lanserar en linje mellan Milano och Stockholm Arlanda Airport. Vi ser stark efterfrågan på kapacitet till Milano och trafiken både till och från norra Italien ökar, säger Elizabeth Axtelius, direktör för Swedavia Aviation Business.

Tidigare i år har EasyJet även satsat på andra direktlinjer från Arlanda med destinationerna Lyon, Gatwick och Åre. En välkommande satsning som kommer att pressa ner priserna ytterligare. Till Milano finns sedant tidigare direktflyg med Ryanair från bland annat Skavsta flygplats och Köpenhamns flygplats. Vad biljetterna kommer att kosta är inte helt klart ännu, men de börjar att säljas i december och kan då bokas direkt på EasyJets hemsida.

Så vad kan man egentligen göra i Milano? Och varför har det blivit så populärt?

Många förknipar Milano med fotboll, då staden är hem åt både A.C Milan och FC Internazionale. Dessa är två av världens bästa fotbollsklubbar och spelar i italienska Serie A. Zlatan Ibrahimovic har faktiskt spelat i både Milan och Inter, där han självklart gjorde succe innan han bytte klubb.

Förutom fotboll kan man spana in den vackra arkitekturen på Duomo di Milano, som är en gotisk katedral. Duomo di Milano räknas ofta som en av Europas finaste kyrkobyggnader och är väl värt ett besök, oavsett om man är religiös eller inte. Likadant är det med den berömda kyrkogården Cimitero Monumentale di Milano, som är känd för alla vackra skulpturer.

Italiensk mat är det heller inget fel på, och det finns gott om restauranger som serverar hemlagad lasagne, pizza, pasta och andra italienska specialiteter.

Milano är också en bra utgångspunkt för att utforska närliggande områden. Bland annat ligger Venedig endast ett par timmar bort, och man har närhet till både Bologna, Torino och Comosjön. Tåg och buss finns tillgängligt från Milano till i stort sett hela Italien samt grannländerna. Från Milano kan man även flyga vidare till många andra destinationer för ett billigt pris.

Läs även 10 saker att se och göra i Milano och vår reseguide till Milano

Related Posts

Add Comment

Send this to friend