Intervju med resebloggen Readyfortakeoff.se

Denna sida innehåller annonser och annonslänkar

Idag har Destinavo äran att få intervjua Charlotte från Readyfortakeoff.se, så ta tillfället i akt och lär känna denna eminenta resebloggare lite extra.

Vem står bakom bloggen Readyfortakeoff?

– Bakom bloggen Readyfortakeoff.se står en passionerad globetrotter som rest hela sitt liv sen barnsben. Mitt namn är Charlotte Lundquist och är en glad Stockholmska som älskar att upptäcka nya platser världen över. Jag har arbetat som flygvärdinna i ca 5 år och det är därifrån readyfortakeoff.se föddes.

Hur började din passion för resor?

– Min passion för resor började väldigt tidigt då jag är uppväxt i en flygfamilj där mina föräldrar jobbar på flygbolag och gjort hela sitt liv. De har alltid tagit med mig och min bror på resor när vi hade olika lov från skolan och även däremellan. Tack vare mina föräldrar som har en stor passion för flyg och resor har min passion utvecklats och blivit mitt liv idag.


.. Du har förflutet som flygvärdinna, ett drömyrke för många…

Hur är det att jobba som flygvärdinna?

– Fantastiskt roligt! Den ena dagen är inte den andra lik. Om man tycker om service och träffa människor är det världens bästa jobb! Det bästa av allt är att det känns inte ens som ett jobb, för att det är så roligt. Så har jag aldrig känt på någon annan arbetsplats. Dock ska det tilläggas att det är väldigt slitit i längden. Jetlaggen tar mer på kroppen än man tror och det är inte så glamoröst som många tror.

Dessutom lär du dig att bemästra alla möjliga typer av människor på gott och ont. Du jobbar dessutom i olika team varje gång, vilket gör att du lära känna otroligt många kollegor! Oj vad jag saknar flygandet. Det är världens bästa jobb!

Vad är det mest udda som hänt dig som flygvärdinna?

– Det har hänt många udda saker för mig under min karriär som flygvärdinna, det kan jag lova. Men en udda sak som hände rätt ofta var att Qatarierna ville ha med sina husdjur ombord på flyget och inte vilket husdjur som helst, nämligen falkar. På Qatar Airways är det tillåtet att ha upp till 10 falkar ombord på en flygning. Det är inte en syn jag skulle få se på SAS mellan Stockholm och Luleå J

Hur blir man en flygvärdinna?

– Det finns olika vägar att gå för att bli flygvärdinna men det jag starkt rekommenderar är att kolla flygbolagens hemsidor. Vissa bolag söker flygvärdinnor med erfarenhet, andra söker helt nya. Bra att veta är att du får utbildningen av flygbolaget. Det är inga konstigheter att söka men många bolag efterfrågar att man har minst avslutad gymnasieutbildning. Gå annars in på Flygtorget och signa upp dig på deras nyhetsbrev. Själv såg jag Qatar Airways annons i tidningen och bestämde mig för att gå dit den dagen de rekryterade.

Under intervjun fick jag genomgå några enklare tester såsom engelska prov, ett grupptest samt personlig intervju på engelska. Alla behövde dessutom skriva en uppsats på engelska för att se att du kan det engelska språket. Liknande upplägg var det även på SAS. Är du dessutom duktig på språk och har erfarenhet från servicebranschen/ hotell/ turism är det en stor fördel!

Hur är det att resa ensam som tjej?

– Hur roligt som helst! Klart man är lite nervös men det gäller att ha skinn på näsan och att våga ta för sig. Det bästa är att jag får göra vad jag vill, när jag vill utan att någon säger till mig.

Vad gillar du mest med att resa?

– Att man känner sig fri och inte riktigt har någon koll på varken vad det är för dag eller vet vad klockan är. Inte som när du jobbar kontorstider och behöver anpassa dina dagar till möten. Jag lever verkligen i nuet när jag reser och får uppleva så mycket på en gång. Dessutom gillar jag att jag kan bocka av ytterligare en destination på min Bucketlist.

readyfortakeoff charlotte

Hur tar du dig helst fram när du reser runt på land? (Bil/Buss/Till fots/Tåg/Taxi)

– Jag älskar Hop on hop off bussarna som nu finns i nästan alla städer runt om i världen. Jag tycker det är ett bra sätt ta få se stan när man har begränsad tid som jag oftast haft på mina stopp som flygvärdinna. Dessutom får du en bra överblick på dem viktigaste attraktionerna att se och göra som turist då du kan hoppa av på ett ställe, stanna så länge du vill och sen hoppa på bussen igen. På så sätt behöver du inte lägga ner tid på ”onödiga” upplevelser.

Har jag längre tid på mig och om vädret tillåter promenerar jag gärna överallt. Det är först då jag super in den riktiga känslan av staden.

Ifall du fick välja en plats i världen att vara på just nu. Vart skulle du då vilja vara?

– På en strand på Hawaii. Jag har aldrig varit där men dagdrömmer mig dit varje dag och det finns på min Bucketlist.

Vad har du lärt dig från dina resor?

– Jag har lärt mig att verkligen ta hand om mig själv. Ordna med mat, tvätt, boende, etc när jag rest, att bli självständig helt enkelt. Jag klarar av mer än vad jag tror.

Om du bara fick ta med en sak till en öde ö, vad skulle det vara för något?

– En flaska champagne. Kan användas som både vattenflaska och hammare efter jag druckit ur den… haha

Har du några tips till andra som vill resa lika mycket som dig?

– Börja jobba inom resebranschen, framförallt flygbranschen om du vill resa mycket! Annars var ute i god tid med att hitta flygbiljetter och boenden, har du lite framförhållning kommer du långt!

Related Posts

Add Comment

Send this to friend