Här kan du bo i ett riktigt sandslott

Har du någonsin drömt om att bo i ett riktigt sandslott? Nu har du möjligheten att göra det i Holland under den årliga sandskulptursfestivalen.

Varje år hålls en sandskulptursfestival i Holland. Detta året har de båda städerna Oss och Sneek fått varsitt sandslott som man kan övernatta i. Sandslottet är inredda med läckra sandskulpturer och har både Wi-Fi och toalett med rinnande vatten. Festivalen varar september månad ut och det är under festivalen man har möjlighet att övernatta i något av sandslotten.

Sandslottet i Oss har byggts i en kinesisk stil där man inspirerats av drakar och den världsberömda  terrakottaarmén. Sandslottet i Sneek har hittat sin inspiration från en något ”modernare” källa, här har man nämligen inspirerats av den klassiska tv-serien ”Familjen Flinta”.

Skulptörerna har också hämtat en viss inspiration av våra ishotell i Sverige och Finland. Gensvaret på sandfestivalen i Holland har varit så pass stort att man redan nu bestämt sig för att man ska bygga upp nya sandslott nästa år.

Nedan följer ett kort videoklipp från Sandskulptursfestivalen i Holland:

Related Posts

Add Comment

Send this to friend