Flygresor eller Google flight search?

Denna sida innehåller annonser och annonslänkar

Planerar du en resa till Sao Paulo? I så fall är chansen stor att du Googlar just ”Flygresa Sao Paulo” för att kunna jämföra priset hos flera olika flygbolag. Att det lönar sig att jämföra är nog alla medvetna om.

…Men hur mycket?

Under all Adwordsreklam presenteras Google Search som visar flera prisnivåer på flygbiljetten.
Idag ställer vi Google Flight Search mot en av Sveriges största gällande flygbiljetter, Flygresor.se.

Vilken jämförelsetjänst är bäst i ”skarpt läge”? Detta med en resa från Arlanda till Sao Paulo den 25 januari 2015.

Google Flight Search

Den som vill betala så lite som möjligt fick betala 4937 svenska kronor för en resa via Google Flight Search.

Bild 1 flygresor

Vill man däremot inte resa i 22 timmar och 40 minuter och göra två mellanlandningar måste man betala mer. Med en mellanlandning och 7 timmar kortare restid blir priset 7314kr.

Flygresor.se

Den som strävar efter bästa pris kunde få flyga till Sao Paulo för 3511kr via Flygresor.se Cirka 1400kr bättre i pris än ovan alltså.

bild 2 flygresor (1)Men även denna resa är relativt lång gällande restid. På bilden nedanför presenteras även den kortare restiden dvs 15 timmar och 55 minuter. I detta fall får man betala 6926kr. Även här billigare alltså.

bild 3 flygresor (1)

Priserna kan förändras över tid och beroende på dag

I exemplet ovan var en resa på Flygresor.se till Sao Paulo billigare än samma resa hos Google Fly Search. Den som däremot går in via dessa två länkar kommer att se att priserna inte nödvändigtvis behöver vara samma när denna text blir läst. Priserna rör sig som ”aktiekurser” upp och ner över tid och detta mycket på grund av utbud och efterfrågan. Dessutom kan det vara betydligt billigare att flyga och boka på en annan dag.

Just denna duell vann alltså Flygresor.se. För att göra jämförelsen lite mer ”vetenskaplig” testade vi andra datum och  även andra resmål på samma sätt. Det visade sig bli ett mycket skiftande resultat. Ibland visade Google billigaste resan, ibland Flygresor.se. Ibland kunde den ena visa en billig resa men då med extremt lång restid medan den andra hade lite dyrare biljett med kortare restid.

Vår slutsats är att man alltid ska jämföra på flera olika ställen. Åtminstone om det handlar om dyrare biljetter. När vi jämförde en resa till New York gick det att få biljetter för omkring 1500 svenska kronor. Då spelar det ingen större roll om det kostar 1580kr eller 1430kr. Besparingen blir inte så enorm. Men på dyrare resmål blir det helt klart större skillnad.

Related Posts

Add Comment