Billigaste resan bokas på en tisdag kväll, 53 dagar i förväg

Denna sida innehåller annonser och annonslänkar

Bokar du din flygresa 53 dagar i förväg kan du spara så mycket som en tredjedel av biljettpriset. Ny resestatistik från prisjämförelsesajten Momondo visar att tisdagskvällar är den billigaste tidpunkten att resa på.

Ny resestatistik med över sju miljarder flygpriser visar att man i snitt får den billigaste resan 53 dagar innan avresa, då kan man spara så mycket som 29 procent. På tisdagar är 70 procent av resorna billigare och på kvällar är ungefär varannan resa billigare. Dyrast är det att resa på eftermiddagen. För den som är flexibel med dag och tidpunkt finns alltså en hel del pengar att spara.

Enligt Momondos resestatistik kostar biljetterna mest samma dag som avresan. Lördagar är dyraste dagen att flyga på, tätt följt av fredagar.

Det finns flera faktorer som spelar in när priserna sätts. Faktorer som påverkar biljettpriset är hur långt i förväg resan bokas, veckodag, veckonummer, tid på dygnet, flygbolag och flygplats. På prisjämförelsesajten Momondo finns en möjlighet att själv se och lära sig mer om faktorerna och dess påverkan på biljettpriset med verktyget Flyginsikt, verktygen hittar du högst upp i sökresultatet vid en flygsökning.

Tips till resesökningen;

  • Boka 53 dagar innan – då kan man i genomsnitt spara upp till 29 procent
  • Det är dyrast att boka biljetterna samma dag som avresan
  • Resor på kvällen mellan kl. 18 och 00 är de billigaste avgångarna
  • Eftermiddagen är dyraste tidpunkten att flyga på
  • Det är billigast att flyga på tisdagar
  • Dyraste veckodagen är lördag, därefter fredag
  • Jämför gärna olika veckodagar och tidpunkter

Om sammanställningen
I resestatistiken ingår 7 556 696 015 priser till de 100 populäraste flygrutterna på momondo.se. I snitt ingår 75 566 960 biljettpriser per rutt.

Related Posts

Add Comment