Besök Kiev och se Champions League-finalen

 Se Champions League-finalen i Kiev 

Kiev är huvudstaden i Ukraina och är en av de äldsta städerna i forna Östeuropa. Staden har formats av och överlevt många perioder, bland annat det mongoliska imperiet, andra världskriget, Tjernobyl och Sovjetstyret. Idag är staden ett viktigt kulturellt centrum och människor från stora delar av världen kommer hit för att besöka bland annat Grottklostret, som grundades 1015, och Saint Sophia-katedralen, som grundades 1037.

Båda dessa byggnader finns också med på världsarvslistan. Även sportsligt har Kiev erkänts som en bra stad som har möjlighet att arrangera stora evenemang. Ett exempel på detta är att Champions League-finalen kommer att gå av stapeln där i år. Finalen kommer att spelas den 26:e maj klockan 21.45 EEST på Olympic National Sports Complex, även kallad Olympiastadium.

Vilka två lag som kommer att spela i finalen vet vi först den 2:a maj efter de sista semifinalerna spelats.  

Hur du reser till Kiev för att se Champions League-finalen 

Om du vill åka till finalen i Champions League är det viktigt att du för det första ser till att vara väl förberedd och har med dig allting som du behöver. Det kan till exempel vara försäkringar, se till att ditt pass är giltigt med mera. När du väl är på plats är det värt att även passa på att uppleva staden i sig själv, då Kiev som sagt har mycket att erbjuda. Det är dock viktigt att se till att resan blir trygg och säker och därför rekommenderas det att du bokar allting innan du åker.

Det är kanske lite dyrare, men det kan bli väldigt stressfullt att försöka lösa saker och ting på plats, om man inte gjort det på förhand.  

Så här bokar du bästa resan till Champions League-finalen: 

  • Lättast och smidigast är det att boka en paketresa med en resebyrå som är specialiserad på sportresor. Det finns ett flertal olika att välja mellan. I dessa paket ingår boende och biljetter till matchen. Det är dock viktigt att du läser igenom alla villkor som finns, så att det inte finns extra avgifter som du sedan behöver betala på plats. Om du är intresserad av att också uppleva andra saker när du är där, så är det en bra idé att fråga resebyrån om de även kan ordna fram till exempel teaterbiljetter, guide med mera. Det är viktigt att du inte bara stirrar dig blind på priset som du får från en resebyrå och väljer det billigaste, utan var noga med att läsa rekommendationer från andra om resebyrån innan du bestämmer dig. 
  • Du kan också boka resan själv via en vanlig resebyrå som kan hjälpa dig med flyg och boende och sedan själv boka biljetter till matchen eller andra bokningar som du vill göra för ditt besök i Kiev. Om du är van att göra dessa slags bokningar kan det löna sig ekonomiskt. Problemet med detta är att om någonting inte stämmer med din matchbiljett har du ingen kontaktperson som kan hjälpa dig, men om du inte har problem med stressade situationer och anser dig ha möjlighet att lösa saker på plats kan det löna sig för dig. 

Spela på live odds under finalen 

Bästa spänningen om du reser till Kiev för att se finalen är möjligheten att spela på Champions League finalen med live odds. Med din smartphone i hand kan du lägga dina odds precis när du känner för det med en enkel knapptryckning eller två. Tänk dig att sitta på arenan med runt 60 000 andra åskådare och kamma in några tusen kronor samtidigt som du njuter av matchen. Kan det bli mycket mer spännande att uppleva finalen i Champions League? 

Mer saker att göra i Kiev 

När du ändå är i Kiev för att se på fotboll rekommenderar vi som sagt att passa på att uppleva andra saker som denna stad också erbjuder.

Om du är modemedveten kan du till exempel besöka Lesnoy-marknaden, som är en second hand-marknad som blivit omtalad i många modemagasin. Om du tycker om blommor och grönska är Hryshko National Botanical Garden rätt adress för dig. Här hittar du bland annat 350 olika orkidéer och över 13 000 olika träd, buskar, blommor och växter från hela världen.

Chresjtjatyk är en av huvudgatorna i Kiev och här hittar du flera shoppingcenter och många lyxaffärer. Gatan är över en kilometer lång och du hittar även byggnader här från Stalins tid. Som du märker är Kiev ett perfekt resmål, både för finalen i Champions League och för andra utflyktsmål. 

Add Comment

Send this to friend