Åk för stränderna, stanna för kulturen – Bahamas

Denna sida innehåller annonser och annonslänkar

Är du ute efter en resa utöver det vanliga? En solsemester där du är garanterad sol? Till en destination med stränder som du aldrig hade kunnat föreställa dig? Låt oss titta närmre på en ö-grupp som inte erbjuder något annat än vykortsstränder. 

Bahamas är en ö-grupp med drygt 315 soldagar om året. Dess stränder är de stränder som man kanske ser framför sig när man tänker på paradiset eller de där perfekt redigerade bilderna på stränder som finns på vykort, men här finns de på riktigt! Det måste verkligen vara en bra marknadsföring om man ser till deras turism och varför turister väljer att åka dit. Några exempel på ö-gruppens mest kända och bästa stränder är  Gold Rock Beach, Snow Bay Beach och Cabbage Beach. 

Strandliv är verkligen en övervägande faktor till varför människor idag väljer att åka utomlands, men efter att ha varit på Bahamas kommer det finnas ytterligare en faktor som du kommer att kunna ta med i beräkningen om du väljer att åka tillbaka till Bahamas, nämligen kulturen. 

nassau bahamasFoto: Valeria Almeida

Med en kultur där Europa och Afrika möts, skulle man på ett kortfattat och koncist sätt kunna beskriva Bahamas kultur. Med ett fantastiskt vänligt folk som tillsynes uppskattar turismen kommer man att trivas bland exotiska detaljer. En värld och en kultur som du garanterat aldrig har sett förut! 

Någonting som är typiskt för Bahamas är parader. En parad, som kallas Junkanoo, är en parad där människor med vacker och kulturtypisk utstyrsel spatserar fram till fantastisk musik och dans. Denna parad äger rum två gånger om året; på annandag jul och på nyårsdagen. Ska du till Bahamans, se till att boka över jul och nyår! Eller vet du att du vill resa någonstans över jul och nyår – men inte vet var? Res till Bahamas! För en riktigt underbar upplevelse. Som ett perfekt tillägg till alla kritvita och drömska stränder. 

Kanske är det kombinationen av just dessa faktorer som gör att folk drar sig till Bahamas och att folk faktiskt väljer att åka tillbaka? För ö-gruppen är även ett känt resmål, eller destination, för många internationella evenemang och tillställningar. Vi har till exempel den årliga Bahamas International Film Festival som hålls på Harbour Island, som givetvis även det lockar dit folk från hela världen. Dessutom har vi  PokerStars Championships, som faktiskt brukar hållas på Bahamas, och som gjorde det så sent som i januari i år. Därtill finns även FIFA som levererade sin Beach Soccer World Cup där, som också ägde rum i år – på Bahamas stränder av vitt guld. 

Någonting speciellt är det. När man trodde att man hade sett allt, men sedan får komma till Bahamas öar och uppleva allt de har att erbjuda där. Sedan går det knappt att beskriva känslan när man kommunicerar med människor du inte visste fanns, vars livshistorier är något av enastående karaktär. Jag skulle säga att man vid första anblick åker till Bahamas för dess magiska stränder, men att du faktiskt får en riktigt bra upplevelse och skapar minnen tack vare dess rika kultur och berikande befolkning. Glöm inte heller alla de stora internationella evenemangen. 

Related Posts

Add Comment

Send this to friend