7 Stiltips för killar inför resan

Denna sida innehåller annonser och annonslänkar

När vi reser utomlands är det lätt hänt att man släpper allt och ”glömmer” stilen där hemma, och man ser alltjämt flera praktexempel på personer som normalt sett går klädd i en snygg kostym eller skjorta, som under semestern går runt i praktiska shorts, en sliten t-shirt och sandaler med strumpor i, alltså inte någon outfit för den stilmedvetne mannen på semester.

Dessa stiltips inför resan är hämtade ifrån Trendhim.se, som är en av Sveriges största nätbutiker när det kommer till accessoarer och smycken för män.

1. Solbrillor

För dig som reser med stil gäller det att ha ett par solbrillor som visar vem du är som person. Solbrillor förändrar ens utseende och det är viktigt att vara medveten om vilken modell som passar ens huvudform och ansikte. Även om vissa har turen att passa i de flesta modeller, så finns det troligtvis någon modell som passar dig bättre än andra.

xl-silver-aviator-solglasogon-evershade-31

2. Piffa upp looken med armband

Armband, armband, armband. Detta är ett måste att ha för alla stilmedvetna killar och precis som med solbrillor, så säger armbanden du har på dig ganska mycket om din personlighet och stil. Det finns egentligen inget rätt och fel när det gäller vilket armband man ska välja, men det är ett big no-no att mixa armband i flera olika stilar.

Är du osäker, så funkar dock ett läderarmband för de flesta killar.

3. Investera i en klassisk klocka

Få accessoarer kan förändra ett första intryck som en klassisk klocka. Bara en sådan sak att ha en klocka på sig ger ett betydligt mer seriöst intryck. Men var försiktig när du väljer ut klockor, en klocka är nämligen en klassisk accessoar och bör därför väljas med omsorg.

Vit ramtavla med silvriga visare och svart läderarmband, alternativt rem i silver kommer alltid att vara klassiskt och tidlöst.

4. Ta hand om ditt yttre

Det är lätt att släppa allt när man åker på semester och för vissa innebär detta även att man glömmer bort att ta hand om sitt yttre. Detta är inget att rekommendera, dels för att det är dåligt för din hy och hälsa, men också för att du kommer till ett nytt klimat. Då är det extra viktigt att skämma bort håret och huden lite extra.

… Detta gäller även för alla som har skägg. Glöm inte skäggbalsam och skäggborste, och har du ingen är det hög tid att skaffa det. Detta är essentiella prylar som alla stilmedvetna killar med skägg aldrig borde vara utan.

rakset

5. Köp en snygg väska

Att förvara sina prylar och kläder på ett bra och snyggt sätt är ett måste för dig som vill resa med stil. Detta gäller alltifrån ryggsäcken/väskan som syns utåt, ända ner till necessären och olika småförpackningar som förvaras inuti väskan.

6. En stilmedveten kille luktar alltid gott

I varmare länder svettas man mer och det är lätt hänt att man blir lite lat. Men en kille med stil ser alltid till att lukta gott, oavsett tillfälle. Glöm inte att ta med dig parfym, deodorant och duschkräm. Det är inte särskilt fräscht att utsätta andra för illaluktande dofter. Parfymen du tar med dig bör heller inte lukta fränt eller för starkt. Leta efter parfymer med lukt av sandelträ, dessa är tidlösa och manliga, men trots det ofta relativt diskreta.

7. Använd bälte

Ibland ser man hur vissa killar nästan är på väg att tappa sina byxor, både shorts och långbyxor. Resultatet blir att passformen ser hemsk ut och att man får intrycket av att personen inte vet hur man klär sig ordentligt. Ett bälte bör dock alla stilmedvetna killar använda, oavsett ifall byxorna sitter perfekt eller inte. Ett snyggt bälte ger ett snyggt helhetsintryck och kan ibland vara det där som sätter pricken över i:et på en annars utmärkt outfit.

Svart eller mörkbrunt läderbälte funkar allt som oftast.

läderbälte

Related Posts

Add Comment