6 tips för att hålla igång träningen under resan

Att hålla igång sin träning under semestern är viktigare än vad man tror, speciellt om man tränar mycket där hemma och är någorlunda seriös med sin träning. Man brukar säga att en veckas missad träning motsvarar 3 veckors resultat. Är man borta två veckor utan att röra på sig, förlorar man alltså hela 6 veckors träningsresultat.

Men även om man inte tränar så mycket där hemma finns det anledning att hålla igång under resan. Människan är en aktiv varelse och vi behöver röra på oss dagligen. Det behöver inte betyda att man måste gå till gymmet och svettas, det finns gott om andra saker man kan göra för att få sin dagliga motion.

Nedan ger vi dig 6 olika tips på hur du kan hålla igång din träning under resan utan att det påverkar din semester särskilt mycket, man är ju trots allt på semester…

1. Kör vardagsträning

En veckas missad träning motsvarar ungefär 3 veckors träningsresultat. Därför är det viktigt att även hålla igång under semestern. Men bara för det behöver man inte gå till något svettigt gym, man har ju trots allt semester.

Satsa istället på vardagsträning, gå istället för att ta taxi/buss, ta trappan istället för hissen osv.. Att promenera runt låter dig dessutom uppleva destinationen på ett mer genuint sätt.

2. Håll kroppen tonad

Spana in videon nedan och få inspiration på några enkla övningar du kan göra för att hålla kroppen tonad även under semestern.

3. Utnyttja poolen eller havet

Att simma är en underskattad träningsform och bara genom att köra ett par längder i poolen kan du hålla igång kroppen. Ligg inte bara vid poolkanten och lata dig, i med dig i vattnet och kör ett par längder. Solens strålar går 1 meter ner i havet, så man blir faktiskt brun även i vattnet.

4. Använd din kroppsvikt

Det är fullt möjligt att göra ett helkroppspass bara genom att använda sin kroppsvikt. Detta kräver inga redskap och kan göras på hotellrummet. Dessa övningar passar även utmärkt ifall det skulle vara så att gymmet på hotellet inte är som du förväntade dig. Vissa gym på semesterorter är hemska och då kan övningarna i videon nedan komma väl till hands.

5. Aktiviteter på plats

De flesta turistorter erbjuder någon form av aktivitet, exempelvis kitesurfing, forsränning, kajakpaddling etc. Många av dessa ”extremsporter” är oerhört bra för att hålla igång kroppen, dessutom är det alltid roligt att testa på nya aktiviteter.

6. Gör några burpees på hotellrummet

Burpees är enkelt att göra och det krävs inga redskap förutom kroppen. Trots det håller man igång flera muskelgrupper bara genom att göra ett par burpees på hotellrummet. Spana in videon nedan för att vara säker på att du gör rätt, eller lär dig att göra burpees ifall du inte vet hur man gör.

Ska man gå mycket behövs ett par bekväma skor. Glöm därför inte bort att packa med dig bekväma träningskläder och skor.

Related Posts

Add Comment

Send this to friend