5 Anledningar till blogga om dina resor

Att blogga om sina resor har många fördelar och kan dessutom ge möjligheter du inte trodde fanns. Här är 5 anledningar till varför du borde blogga om dina resor.

1. Glöm aldrig vad som hänt

Vi människor är duktiga på att ha många bollar i luften, men detta medför dock att vår hjärna måste sålla bort vad den anser vara viktigt och mindre viktigt. Detta resulterar i att vi ibland glömmer bort saker, speciellt saker vi gjort, känslor man haft, skämt och saker som fick dig att le för flera år sedan.

Vi ändras konstant även om vi själva vill tro att vi alltid är samma person. Därför borde du blogga om dina resor och allt annat också för den delen. Detta gör att du aldrig behöver glömma bort den där känslan, alla saker som du gjort och det där som fick dig att le så mycket att det kändes som att dina smilband satt fastklistrade vid kindbenen.

Att blogga behöver inte vara komplicerat, det kan vara både enkelt och gratis. Läs mer om hur du enkelt kan starta en reseblogg eller en vanlig blogg.

2. Håll vänner och familj uppdaterade

Att blogga om sina resor är ett perfekt sätt att hålla sina vänner och familj uppdaterade om ditt liv. På så vis slipper man också svara på samma fråga om och om igen, speciellt ifall man har en stor familj och ett stort nätverk av vänner. Ifall du spenderar en sommar i Europa kommer du troligtvis att få svara på frågan ”så, hur var din resa?” x antal gånger och efter ett tag blir det ganska tröttsamt (även om det alltid är roligt att prata om sig själv).

En blogg håller alla uppdaterade och istället för att berätta massa smådetaljer, kan du istället visa bilder och berätta om höjdpunkterna när du kommer hem.

3. Lättillgängligt och säkert

Att blogga innebär att du har dina minnen och upplevelser lättillgängligt och säkert online. Många som skriver dagbok om sina resor kommer att bli superbesvikna när de en dag inte hittar sin kära dagbok. Tänk dig själv att ha skrivit en dagbok under 3 år, och helt plötsligt hittar du inte dagboken. Då kommer det att kännas som att 3 år av ditt liv raderats. Därför bör du istället blogga om dina resor, då har du allting tillgängligt online, antingen för dig själv eller offentligt (vilket som passar dig själv bäst).

4. Bloggandet låter dig vara kreativ

Att skriva blogg är något kreativt och det finns många olika sätt att göra det på. Det finns många vinklar att skriva saker på och berätta om olika upplevelser och händelser. Att blogga är därför ett perfekt hjälpmedel för att öka din egen kreativitet.

5. Att blogga ger möjligheter

Att läsa om andras resor är alltid intressant och att blogga om dina egna resor kan därför ge dig möjligheter som du aldrig trodde fanns. Det kan till exempel ge dig vänner för livet, nya jobbmöjligheter eller varför inte en heltidsinkomst?

Läs mer om hur du kan tjäna pengar på din blogg

För dig som gärna berättar mer om dina resor är det även möjligt att bli publicerad här på Destinavo.

Läs mer om hur du kan få din egen reseberättelse publicerad på Destinavo.com.

Related Posts

Add Comment

Send this to friend