10 Träningstips när du är på resande fot

Denna sida innehåller annonser och annonslänkar

Att få in träningen som en naturlig del i vardagen är lätt för en del, svårare för andra. Ibland kanske man tror att när man är ledig från sitt vanliga jobb så har man mer tid och lättare att få träningen att bli av, men för många är det faktiskt tvärtom, det är lättare att få till träningen i vardagen, när det finns rutiner att följa. Men hur ska vi då få in träningen när vi är på resande fot?

Här kommer några tips från löpcoachen Kenth Svensson, som även driver bloggen Snabbafötter.se

Packa alltid med träningskläderna

En del har säkert rest iväg med träningskläderna i väskan och kommit hem utan att använda dem och det kan kännas trist och onödigt att släpa med dem på resan om de inte används. Sant, men har du inte packat med dem blir det ju absolut ingen träning, så chansen att det blir träning på resan underlättar ju om träningskläderna faktiskt är med.

Lite är bättre än inget alls

Det är lätt hänt att vi jämför med vad vi brukar träna när vi är hemma, där vi kanske har ett gym att gå till, vi kanske har redskap att använda, där träningspassen ofta vara en viss tidslängd, osv. Men lite är ju bättre än inget alls, så även om du inte har lika mycket tid eller redskap att tillgå, allt du gör är bättre än inget.

Träna innan frukost

När vi är på resande fot är det mycket som ska hinnas med och dagarna och kvällarna kan vara fulla med aktiviteter, detta gäller ju även om vi är på tjänsteresa med jobbet. Försök då att planera in träningen innan frukost, då blir det av, för det är lätt hänt att det inte blir av senare under dagen när de andra aktiviteterna har satt igång.

Är du inte van vid att träna på morgonen kan det också ge dig en liten extra boost av att göra just detta plus att andra kommer bli imponerade av dig.

Hitta en ny rutin eller nya träningsalternativ

Att hitta en ny rutin, t ex att träna på morgonen om man inte är van vid det, kan ofta vara lättare när man är på resande fot, man är lite mer öppen för att testa nya idéer. På resan kanske du också kan ta chansen att hitta ett nytt träningsalternativ, du kanske ger dig själv chansen att bli lite rörligare på 14 dagar eller liknande lilla projekt. Där du är, på hotell eller resort, kanske också erbjuds olika träningsalternativ, passa på att testa något du kanske inte skulle testa hemma.

Var inte rädd för att du inte ”kan”, det är säkert många andra på passet som är i samma situation som dig själv och egentligen spelar det ju ingen roll, vi tränar ju för vår egen skull och vi måste börja nånstans.

Använd egna kroppen som redskap

Vi behöver inte ha en massa redskap för att kunna träna, hitta möjligheter till träning istället för ursäkter. Klassiska övningar som armhävningar, situps, knäböj, utfallssteg, skridskohopp, plankan, tåhävningar, med flera går alltid att göra. Hitta på ett gäng övningar, skriv ner dem och bestäm att köra t ex 30 sekunder av varje övning, sen byter du övningar och så kör du 2-3 varv, enkelt och tidseffektivt och går att göra nästan var som helst när som helst.

Bestäm träningsträff

Att bestämma träningsträff med någon är ett klassiskt tips och det kan du ju faktiskt göra även på resande fot. Kanske kan du få med dig ditt resesällskap på en liten träning? Kanske kan ni variera så ni leder era egenkomponerade pass varannan gång? På så sätt får ni båda prova lite nytt, lite nya infallsvinklar, lite nya övningar.

Prova på det oväntade

Hemma har vi våra rutiner och ser kanske inte möjligheterna även om de finns där. Men på resande fot är vi mer öppna för nya idéer och kanske kan du testa något nytt och annorlunda som du aldrig skulle gjort hemma? Kanske kan du prova på klättring, dykning, vattengympa, snowboard eller någon lokal aktivitet i landet du befinner dig i?

Tävla eller träna

Naturligtvis kan man under sin resa vara med i någon tävling och det kanske också är syftet med resan och då kanske man vill prestera, men annars kan man ju se träningen under resan som en tid då man tränar lite annorlunda, utan struktur, utan krav på prestation. Träna som en del av resan, som en del av upplevelsen.

Upplev resandet genom träningen

När vi reser så upplever vi något och detta kan förstärkas ytterligare genom träningen. Snöra på dig träningsskorna och stick ut och upplev staden när den vaknar till liv, hyr en cykel och cykla dig genom en egen sightseeing. Packa ryggsäcken och bege dig iväg på en vandring utanför de turistiska delarna av resmålet du är på.

Dokumentera och dela med dig

Passa på och ta bilder från din aktiva semester och om du vill kan du publicera dem i sociala medier och ge tips på aktiviteter på ditt resmål. Här kan du också ta chansen att fråga andra om tips som kanske varit på resmålet tidigare.

Related Posts

Add Comment